Çarşamba, Mart 24, 2010

hamur işi..

hamurunda yoksa olmuyor işte... kimisinin su ve süt yerine tükürükle yoğrulmuş, istediğin kadar öyle olmaya çalış gibi’den ötesini göremezsin... patlar, açık verirsin...

ya yoğrulduğun hamurla pişmeye çalış, ya yeniden yoğrul... diğer türlü ekşir, bozulur ve pişemezsin... kabartma tozu unutulmuş kek gibi, kabından taşmayı bırak, kabaramazsın... tadın olmuşla olmamış arası, ama kesinlikle doyuruculuktan uzak, lapçik olmuş pilav gibi kalırsın öyle... sonra füzyon da her tarifte tutmaz, ben yaptım oldu diyorsan buna önce kendin inan, sonra sun...

ha sen piştin de sofradaki yerini mi dert ettin... merak etme iyi piştiysen bulunamayacağın sofra yok... sade ama merak uyandırıcılığınla her tadanda hoş bir tad bırakacaksın...

afiyet olsunlar...

1 yorum:

beyazmavi dedi ki...

hamdım
piştim
yandım

Mevlana demiş.

snaa çok leziz gelen bir yemek başkasına kötü gelebilir ya, her yoğurdun bir alıcısı çıkar ya, pişerken sevgiyle mi yoksa nefretle mi pişiyorsun meselesi var ya; "yok öyle el gibi durma biraz,sana gülmeler yaraşır" şarkısı çalmaktayken;afiyet olsun.

elmalı pasta?