Pazar, Ekim 04, 2009

silikon kalıp..

şu silikon kek kalıplarından ramazan'da mıydı neydi almıştım...

iki gündür de nedeni bilinmez-ama tahmin edilebilir- kek, pastacılık, çikolata yapımı olaylarına el mi atsam diye düşünürken, kek yaptım.. ooo aman allahım ne büyük olay değil tabii de,evde henüz biri bitmemişken yenisi yapılmış keklerimiz mevcut.. :))...

birisi kafadan uydurma her zamanki gibi, yani daha önceden bilindik bir tarifi eksiltip çoğaltarak yeni hale soktum... muffin kalıplarında pişirdim...

diğeri facebook'taki arkadaşımdan ilhamla havuçlu kek oldu..bunun da malzemeleriyle oynadım biraz gerçi... o da çiçek kalıpta pişti..

diyorum ki her haftasonu böyle ilham gelecekse ve ailecek tüketirsek yazık bize .. alayım kekimi, siz de kalkın gelin iki sohbet edelim... -ben bu kadar sıcak bi insan mıydım ya, kendimden şüphe ettim bi an- :D neyse bunu düşünelim yine..ehehe..

aman! kalıptaki sıcaktır..yanmayın..:P

3 yorum:

rafine dedi ki...

sizde akıllara zarar bi sos tarifi varmı...hazır mutfağa girmişken :)
Haşlanmış bilimum zerzevatın üzerine afiyet olanından.
selamlar

phoenixia dedi ki...

akıllara zarar ölçüsünde değil ama brokoli ve brüksel lahanası ile güzel giden; elma sirkesi, zeytinyağı, sarımsak ve salçadan oluşan bir karışımımız var.. kurutulmuş ya da tazesi varsa fesleğen de eklenince lezzetli oluyor..
acı seviliyorsa biber salçası da kullanılabilir..
afiyetler..

rafine dedi ki...

çok teşekkür ederim. Tadınız eksik olmasın.